Светозар Милетић

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ СРПСКОГ НАРОДНОГ ПОКРЕТА СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ

Саопштење поводом догађања у Новом Саду по завршетку ватерполо утакмице

Поводом изјава г. Бранислава Поморишког, председника Извршног одбора Скупштине Града којима за нереде у Новом Саду, настале после финалне утакмице првенства Европе у ватерполу, оптужује Српски народни покрет Светоар Милетић, Информативна служба Покрета саопштава следеће:

1. Српски народни покрет Светозар Милетић одбацује неодмерене, неутемљене и бесмислене изјаве Бранислава Поморишког и обећава да ће исти господин имати прилику да на суду докаже све оно што је говорио у медијима када је блатио Српски народни покрет Светозар Милетић.

2. Српски народни покрет Светозар Милетић жели да саопшти грађанима да разлог због кога је Покрет нападнут, а његов рад блокиран у медијима, лежи у томе што је Покрет у сарадњи са већим бројем политичких организација, успешно организовао и спровео Народну иницијативу за одржавање превремених избора за Скупштину Војводине. Аутономашко-сепаратистичке снаге доведене су у безизлазну ситуацију, јер је данас свима јасно да немају никакву подршку у народу и да је њихово време неповратно прошло. Због тога су нервозни и уплашени и не бирају начина да се одрже на позицијама које им ни по чему не припадају.

3. Српски народни покрет Светозар Милетић тражи да се утврде узроци, повод и последице догађаја у Новом Саду и Београду након ватерполо утакмице, на објективан начин, као и да се ови догађаји не користе за обрачун са политичким неистомишљеницима, злоупотребом положаја у власти и медијском манипулацијом.

У Новом Саду, 18. јуна 2003. године

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА
СРПСКОГ НАРОДНОГ ПОКРЕТА
„СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ“